petak, 28 jun 2019 16:02

Predsjednik Skupštine primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Kosovo

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori Skendera Durmišija, kome je čestitao na uspješnom mandatu i zahvalio na doprinosu unaprijeđenju međudržavnih odnosa.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski, bazirani na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkim evropskim i evroatlantskim ciljevima. Predsjednik Brajović je između ostalog istakao značaj otvaranja Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu uz podršku Vlade Republike Kosovo.

Ambasador Durmiši je akcentovao ulogu predsjednika Brajovića u dobroj parlamentarnoj saradnji koja predstavlja važan dio bilateralnih odnosa. On je takođe naveo da su kosovski parlamentarci u Skupštini Crne Gore uvijek osjećali iskrenu dobrodošlicu i interes za unaprjeđenje saradnje.

Predsjednik Skupštine i ambasador Kosova zajednički su konstatovali da u narednom periodu posebno treba intenzivirati razmjenu u oblasti ekonomije i kulture.

Predsjednik Brajović je istakao da Crna Gora pažljivo prati i podržava nastavak dijaloga Prištine i Beograda pod pokroviteljstvom Evropske Unije, i izrazio uvjerenje da će u što skorijem roku doći do rješenja sa kojim će biti saglasne obje strane.

YouTube

Cloud