petak, 30 decembar 2016 16:51

Novogodišnja čestitka predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića građanima Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, čestitao je predstojeću Novu godinu građanima i građankama Crne Gore:

"Poštovane građanke i građani Crne Gore,

U Novu godinu ulazimo svjesni zahtjeva koje ste pred nas postavili na oktobarskim izborima. Naš zajednički cilj je moderna, razvijena i ekonomski snažna Crna Gora. Naš cilj je da se u Crnoj Gori živi znatno bolje.

Svi mi vaši izabrani predstavnici, imamo posebnu odgovornost da u Skupštini poštujemo vašu izbornu volju, zastupamo vaše stavove. Želja nam je i namjera da Skupština Crne Gore u Novoj godini bude primjer kompromisa, konstruktivnog dijaloga i promoter interesa svih građana.

Za kratko vrijeme nakon obnove državnosti, Crna Gora je postigla izuzetne diplomatske rezultate i svakim danom postaje sve uvaženija članica međunarodne zajednice. Istinsko je zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju i širom svijeta slušati komplimente o jasnoj orijentaciji Crne Gore ka vrijednostima razvijenih demokratija. Crna Gora danas nema otvorenih pitanja u odnosima sa drugim državama svijeta, istinski baštini dobrosusjedske odnose i njeguje regionalnu stabilnost. Za našu, površinom i brojem stanovnika neveliku zemlju, sa istorijom prepunom ratovanja, to je ogromno dostignuće.

Dinamični integrativni procesi konačno će omogućiti da se u društvu većih i razvijenijih država čuje ravnopravni glas Crne Gore. To je put da sadašnjim i budućim generacijama obezbijedimo život u stabilnoj i bogatoj Crnoj Gori.

Pred nama je godina promjena na bolje.

- Uvaženi građani Crne Gore, u zemlji i inostranstvu, srećni vam praznici, srećna vam Nova 2017. godina, piše u čestitki predsjednika crnogorskog Parlamenta.