srijeda, 13 februar 2019 16:21

Predsjednik Skupštine razgovarao sa ambasadorom Slovačke Republike

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Slovačke Republike Romana Hlobena koji mu je predstavio program i prioritete slovačkog predsjedavanja OEBS-om tokom 2019. godine.   

Predsjednik Skupštine je istakao važnost jačanja efikasnosti multilateralizma, kao i poštovanja zajednički prihaćenih normi i principa za uspješno prevazilaženje izazova s kojima se suočava prostor OEBS-a.

Ambasador Slovačke je naglasio da njihove ciljeve najbolje sublimira geslo predsjedavanja „Za ljude, dijalog i stabilnost“ tokom kojeg su planirane i brojne aktivnosti koje će Ambasada Slovačke Republike realizovati u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Ocjenivši da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i u regionu Zapadnog Balkana. U kontekstu daljeg snaženja parlamentarne saradnje, ambasador Hloben je predsjedniku Brajoviću ponovio poziv predsjednika Nacionalnog savjeta Andreja Danka da posjeti Republiku Slovačku.    

VIDEO: Susret Brajović - Hloben

YouTube            
Cloud