nedjelja, 30 decembar 2018 11:00

Novogodišnja čestitka predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića

Uvaženi građani Crne Gore,

Odlazeća 2018. za Skupštinu Crne Gore bila je izazovna, intenzivna i sa dobrim rezultatima. Bila je to godina u kojoj smo mnogo posla obavili, neke aktivnosti započeli i njihov nastavak slijedi. 

Dužnost poslanika je da rade u korist svih građana, progresa i budućnosti  države. Tako smo u 2018. nakon uspješno završenih izbornih ciklusa intenzivirali  politički dijalog u kojem svakodnevno polažemo ispit.

Unaprijedili smo brojna zakonska rješenja u oblastima u interesu cjelokupnog društva. Za naš rad dobili smo još snažniju podršku međunarodnih institucija.

Intenzivnim i sveobuhvatnim aktivnostima, hvatanjem u koštac sa izazovnim temama i događajima, stvorena je osnova za sve značajniju ulogu Parlamenta.

Poštovani građani,

Pred nama je godina u kojoj nastavljamo sa radom za dobrobit cijelog našeg društva. Crna Gora živi vrijednosti građanskog društva i slobodne države. Zato  građani moraju biti sigurni u Ustav i zakone, njihovu potpunu i neselktivnu primjenu. Radom na izbornom i drugom zakonodavstvu, kao i ostalim mehanizmima koji stoje na raspolaganju poslanicima, doprinijećemo stvaranju pogodnijeg ekonomskog i socijalnog ambijenta.

Jačaćemo saradnju sa svim državnim institiucijama, u okviru svojih nadležnosti ćemo pažljivo ćemo pratiti njihov rad i biti odgovoran korektiv. Nastojaćemo da unaprijedimo mnogo toga dobrog što je postignuto i što odlikuje Crnu Goru.   

Insistiraćemo na daljoj otvorenosti Skupštine prema Vama - građanima naše države.

U ime Skupštine Crne Gore želim Vam srećnu i uspješnu Novu 2019. godinu.

 

VIDEO: Novogodišnja čestitka predsjednika Skupštine Ivana Brajovića
Cloud