ponedjeljak, 19 novembar 2018 17:11

Čestitka za Dan opštine Pljevlja

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan opštine Pljevlja – 20. novembar građanima i lokalnom rukovodstvu:

„Pljevlja sa okolinom, predstavljaju neiscrpni rudnik ne samo uglja i proizvodnje električne energije, po čemu se grad prepoznaje, već i poljoprivrednih i šumskih potencijala kojima najsjevernija crnogorska opština obiluje. Imajući u vidi sve probleme koje su protekle krizne decenije nanijele industrijskim gradovima, Pljevlja kontinuiranim i planskim radom, u saradnji sa državnom upravom, počinje da se okreće valorizaciji sopstvenih potencijala, čime se pruža šansa, prije svega mladim ljudima, domaćim poljoprivrednim gazdinstvima i zainteresovanim stranim investitorima za ulaganja u oblasti privrede i energetike.

Takođe, Pljevlja su grad koji baštini najveće vrijednosti viševjerskog, višenacionalnog i dugovječnog multikulturalnog suživota, što uz antifašističko nasljeđe ovaj grad stavlja rame uz rame sa gradovima slavne tradicije i istorije. Očuvanjem vjerskog i nacionalnog sklada, neprekidnim i posvećenim radom i zalaganjem, unapređenjem neophodne administrativne, ljudske i druge infrastrukture, uz visoke standrade zaštite prirodne okoline, vjerujem da Pljevlja mogu biti nosilac industrijskog i privrednog razvoja, kako na sjeveru, tako i u čitavoj Crnoj Gori.

U to ime Vam čestitam Dan opštine Pljevlja – 20. novembar.“