četvrtak, 04 oktobar 2018 17:21

Održan sastanak predsjednika Skupštine sa predstavnicima političkih partija i članovima Kolegijuma

Na danas održanom sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore  Ivana Brajovića sa predstavnicima političkih partija koje imaju poslanike u  26. sazivu Skupštine, uz prisustvo drugih članova Kolegijuma, bilo je riječi o formiranju skupštinskog tijela koje će se baviti unaprjeđenjem izbornog zakonodavstva.

Predsjednik Skupštine je predstavnike političkih partija upoznao sa dosadašnjim aktivnostima, prijedlozima i inicijativama poslaničkih klubova koji se odnose na pripremu za poboljšanje izbornog ambijenta. Prisutni su razgovarali o ključnim pretpostavkama za dobijanje najboljih mogućih rješenja koja će biti implementirana u izborno zakonodavstvo i primijenjena u narednim izbornim ciklusima. 

Dogovoreno je da prijedlozi danas prisutnih predstavnika političkih partija budu i formalno dostavljeni, kako bi bili razmotreni na Kolegijumu predsjednika, a da klubovi  poslanika delegiraju članove koji će raditi na pripremi donošenja Odluke o formiranju skupštinskog tijela za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva.

Današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici Demokratske partija socijalista, Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene, Socijaldemokratske partije, Demokratske narodne partije, Socijaldemokrata Crne Gore, Bošnjačke stranke,  Socijalističke narodne partije, Demokratskog saveza, Ujedinjene Crne Gore, Liberalne partije Crne Gore, Radnička partija, Nove demokratske snage i Hrvatske građanske inicijative. Nijesu bili prisutni predstavnici Demokratske Crne Gore i Ujedinjene reformske akcije.

 

KADROVI: Kolegijum predsjednika Skupštine sa predstavnicima parlamentarnih partija
youtube
cloud 

Izjava za medije predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića
youtube 
cloud 

Pitanja medija i odgovori predsjednika Brajovića

youtube 
cloud 

Izjava za medije - Branimir Gvozdenović
youtube 

cloud  
Izjava za medije - Goran Danilović
youtube 

cloud 

Izjava za medije - Ervin Ibrahimović
youtube 

cloud 

Izjava za medije - Nazif Cungu
youtube 

cloud 

Izjava za medije - Marija Vučinović
youtube 

cloud 

Izjava za medije - Aleksandar Damjanović
youtube
cloud