srijeda, 03 oktobar 2018 16:12

Nova predsjednica PS NATO nakon Brisela započela mandat posjetom Crnoj Gori

-  Crna Gora pridaje veliki značaj  parlamentarnoj diplomatiji, aktivni smo u PS NATO i drugim parlamentarnim organizacijama i vrlo smo posvećeni interparlamentarnom dijalogu na svim nivoima – rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na sastanku sa novoizabranom predsjednicom Parlamentarne skupštine NATO-a (PS NATO) Rasom Juknevičiene.

Juknevičiene je naglasila da je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon što je 24. septembra preuzela funkciju predsjednice PS NATO-a. Ona je istakla da parlament u svakoj demokratskoj državi predstavlja najvažniju instituciju i odala je priznanje  jasnoj posvećenosti Crne Gore NATO članstvu i evropskim integracijama.

Uloga NATO je da, razumijevajući globalne političke prilike, štiti demokratiju i način života u svakoj od država članica, istakla je Juknevičiene.

Sagovornici su se saglasili da su za Crnu Goru veoma značajna oba članstva – NATO i EU, posebno imajući u vidu lidersku ulogu Crne Gore i njen doprinos dobrosusjedskim odnosima i stabilnosti u regionu.

Predsjednik Brajović je zahvalio predsjednici Juknevičiene, koja dolazi iz Litvanije,  na razumijevanju i čvrstoj podršci te države integracionim procesima Crne Gore.

Sastanku je prisustvovao i poslanik Obrad Mišo Stanišić, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, i zamjenik šefa Delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO, čije je dosadašnje angažovanje i saradnju u ovoj organizaciji akcentovala predsjednica Juknevičiene.  

VIDEO: Predsjednik Skupštine primio novoizabranu predsjednicu PS NATO-a
youtube              
cloud