srijeda, 26 septembar 2018 15:33

Predsjednik Skupštine razgovarao o konferenciji Igmanske inicijative

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa   predstavnicima Igmanske inicijative, predsjednikom Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje i predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja o ciljevima predstojećeg skupa četiri regionalna parlamenta država potpisnica Dejtonskog sporazuma na temu slobode kretanja radne snage na Zapadnom Balkanu. 

Predsjednik Skupštine je istakao značaj vitalnosti Igmanske inicijative koja od osnivanja 1994. godine prati potrebe savremenog društva i inicira susrete na kojima se razgovara i predlažu rješenja  od važnosti za građane Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske. Predsjednik Brajović je takođe iznio očekivanje da će konferencija Igmanske inicijative uz podršku Skupštine Crne Gore, koja će biti održana u decembru, rezultirati konkretnim zaključcima i prijedlozima rješenja u interesu olakšane mogućnosti zapošljavanja građana Crne Gore i susjednih država, uz korišćenje najboljih rješenja po modelu regionalne saradnje nordijskih država u ovoj oblasti.

Sastanku sa predsjednikom Skupštine i predsjednikom Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suadom Numanovićem, ime Igmanske inicijative učestvovali su Branko Lukovac, dr Vesna Simović-Zvicer i dr Branislav Radulović, a iz Ministarstva  rada i socijalnog staranja Vukica Jelić i Budimirka Đukanović.  

YouTube

Cloud