srijeda, 09 maj 2018 11:55

Predsjednik Skupštine položio vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sa delegacijom, položio je danas vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, čime je nastavljeno svečano obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom. U delegaciji su bili potpredsjednik Vlade Zoran Pažin i predsjednik SUBNOR-a i antifašista, akademik Zuvdija Hodžić.  

youtube      

*****

Kao dio aktivnosti, danas će u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 12.00 sati, biti održan i okrugli sto pod nazivom „Odoljeti populističkim pokretima“. Diskusiju će otvoriti predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, a uvodne riječi imaće i akademik Zuvdija Hodžić, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore; doc. dr Biljana Maslovarić – profesorka sociologije, prodekanka za nauku i međunarodnu saradnju na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore; prof. dr Janez Drobnič, sociolog, profesor na Univerzitetu Primorska u Kopru i predavač na programu mobilnosti EU na Filozofskom fakultetu UCG; doc. dr Aleksej Kišjuhas, sociolog, docent na odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, redovni kolumnista dnevnog lista Danas; mr Goran Radojičić, književni kritičar i teoretičar, urednik brojnih izdanja udžbenika za osnovnu i srednju školu.

Moderator diskusije je dr Dragutin Papović, istoričar, poslanik u Skupštini Crne Gore, honorarni profesor na Univerzitetu Crne Gore. U diskusiji će učestvovati i više poslanika Skupštine Crne Gore, profesori istorije, mladi antifašisti, predstavnici SUBNOR-a. 

Događaj je otvoren za medijsko praćenje za sve akreditovane predstavnike medija.