utorak, 20 februar 2018 15:28

Brajović i Korčok o saradnji Crne Gore i Slovačke

Tokom susreta predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa v.d. ministra vanjskih poslova Slovačke Republike Ivanom Korčokom konstatovano je da tradicionalno dobri odnosi dvije zemlje idu uzlaznom putanjom, a redovni politički dijalog na najvišem nivou je potvrda snažnog partnerstva i obostranog opredjeljenja za dalje jačanje sveukupne saradnje.

Predsjednik Brajović je izrazio zahvalnost Slovačkoj na kontinuiranoj podršci članstvu Crne Gore u NATO-u, uz očekivanje da će dvije države razviti snažnu savezničku saradnju i u okviru Alijanse. Pozdravio je nedavno usvojenu Strategiju o proširenju za Zapadni Balkan, u kojoj je jasno naznačena evropska perspektiva država regiona. Posebno je naglasio važnost vrednovanja individualnih dostignuća svake zemlje na putu ka Evropskoj uniji. 

V.d. ministra vanjskih poslova Slovačke Republike Korčok je istakao da Slovačka podržava princip regate u procesu pristupanja Evropskoj uniji, što je od izuzetne važnosti za Crnu Goru, koja je nesumnjivo lider u regionu.

Tokom susreta dvojice zvaničnika razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim prilikama i mogućnostima saradnje u oblasti privrede između Crne Gore i Slovačke.

youtube

cloud