utorak, 06 februar 2018 21:05

Izjava predsjednika Ivana Brajovića povodom Strategije za Zapadni Balkan

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, na svom FB profilu objavio je stav povodom danas objavljene Strategije za Zapadni Balkan:

- Upravo objavljena Strategija, prvi je dokument iz EU koji daje smjernice i vremenski okvir i zemljama kandidatima i zemljama članicama. Šalje poruku građanima EU i građanima Zapadnog Balkana, da je ulaganje u proširenje zajednički interes - tj. da samo zajedno možemo biti jači!

Takođe, poslata je jasna poruka da će dalje proširenje biti zasnovano na zaslugama - a to je ono što je Crna Gora oduvijek tražila!

Članstvo u EU je izbor - a izbor naših građana na svim prošlim izborima bila je jasna, proevropska politika koju vodi ova vladajuća većina, podržavajući i poštujući evropske vrijednosti i ciljeve.

I u ovom mandatu, Crna Gora će nedvosmisleno ostati posvećena reformama, prije svega zbog svojih građana i napretka države u cjelini.

Podsjećamo, predsjednik Brajović se nalazi u SAD, gdje će prisustvovati Molitvenom doručku i imati niz sastanaka sa američkim senatorima i kongresmenima.