utorak, 30 januar 2018 16:11

Brajović sa nerezidentnom ambasadorkom Kanade u Crnoj Gori

Na današnjem sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa novoimenovanom nerezidentnom ambasadorkom Kanade u Crnoj Gori Keti Čabom konstatovano je da su odnosi Crne Gore i Kanade dobri i prijateljski, i da je potrebno da se u periodu pred nama razvijaju i unaprjeđuju putem intenziviranja političkih kontakata i dijaloga na visokom nivou.

Predsjednik Skupštine je zahvalio ambasadorki na snažnoj podršci koju je Kanada pružala Crnoj Gori na putu učlanjenja u NATO, kao jednom od najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva.

Naglašavajući da je jasno vidljiv značajan napredak koji je Crna Gora ostvarila na reformskom putu ka članstvu u EU, ambasadorka Čaba je istakla da je ubijeđena da je Crna Gora potpuno usredsređena na postizanje preuzetih obaveza na putu integracija u EU.

Imajući u vidu dosadašnje pozitivno iskustvo sa kanadskim investicijama u Crnoj Gori, sagovornici su se saglasili da postoji značajan prostor za dalji razvoj saradnje u oblasti ekonomije, turizma, nauke i kulture.

youtube

cloud