ponedjeljak, 22 januar 2018 17:10

Predsjednik Skupštine čestitao Dan novinara Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je medijskim poslenicima Crne Gore Dan novinara 23. januar, a sjutra, 23.01. u 11 sati primiće predsjednicu i potpredsjednika Sindikata medija Crne Gore Marijanu Camović i Radomira Kračkovića.

Tekst čestitke:

„U prelomnim vremenima medijskih iskušenja, sazrijevanja i neumitnih profesionalnih stavova i djelovanja koji nameću isto takve izazove cjelokupnom crnogorskom društvu -  pogotovo u ovoj fazi evropskih integracija - vjerujem da svi zajedno treba da se držimo objektivnih i neostrašćenih stavova u svim sferama ljudskog i društvenog djelovanja.

U digitalnom dobu kada je informacija jednaka trenutku - odgovornost, nepristrasnost i dobra namjera imaju obavezujuću ulogu u kreiranju i informisanju javnog mnjenja od kojeg ne zavisi opstanak svijeta, ali zavisi ukupni sistem vrijednosti. Zato vjerujem da je crnogorsko novinarstvo svjesno i sposobno da u budućnost ponese nezahvalni, ali plemeniti teret očuvanja javne riječi, drugačijeg mišljenja i dijaloga.

Čestitam Dan novinara – 23. januar.“