utorak, 16 januar 2018 15:29

Brajović i Dačić razgovarali o dobroj saradnji Crne Gore i Srbije

Tokom susreta predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, konstatovana je obostrana posvećenost razvoju dobrih odnosa Crne Gore i Srbije, čemu značajno doprinose frekventni susreti zvaničnika na najvišem i visokom nivou.

  • Prilikom izuzetno uspješne posjete delegacije Skupštine Crne Gore Republici Srbiji u oktobru prošle godine, susreti sa predsjednicom Narodne Skupštine, Predsjednikom Republike, predsjednicom Vlade, prvim potpredsjednikom Vlade kao i najvišim pokrajinskim funkcionerima, zaključili smo da dobri politički odnosi, ojačani zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom obavezuju na čvršću saradnju u oblasti infrastrukture, turizma, kulture, ekonomije u cjelini. Boljitak od realizacije naših projekata treba da osjete svi  građani obje države – naglasio je predsjednik Brajović. 

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji u evropskim integracijama, zalaganju za princip ocjene individualnog napretka država i  ohrabrujućim porukama zvaničnika EU i Bugarske kao trenutno predsjedavajuće Unijom, da je 2018. godina ključna za države Zapadnog Balkana.         

Predsjednik Brajović je osudio akt nasilja u kojem je stradao lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović i izrazio nadu da će uprkos ovom događaju biti nastavljeni pregovori između Beograda i Prištine.

 

VIDEO

Susret Brajović - Dačić
cloud