petak, 12 januar 2018 16:43

Predsjednik Skupštine primio ambasadorku SAD

Tokom sastanka predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Ueharom bilo je riječi o rezultatima rada Skupštine, kao i  planovima za naredni period.

Tom prilikom ambasadorka Uehara je čestitala predsjedniku Brajoviću na postignutim rezultatima od preuzimanja mandata u novembru 2016. godine, posebno akcentujući dodatno unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, imajući u vidu predstojeće predsjedničke i dio lokalnih izbora.  S tim u vezi, sagovornici su se složili da se mediji u Crnoj Gori nalaze pred izazovima dalje profesionalizacije i objektivnog izvještavanja, posebno kada je riječ o Javnom servisu.

Zajednički je konstatovano da povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu, na šta je u prethodnom periodu ukazivano kako u domaćoj tako i u međunarodnoj javnosti.

Predsjednik Brajović je i ovom prilikom zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na kontinuiranoj podršci reformskim procesima usmjerenim ka nastavku demokratizacije crnogorskog društva, čemu je članstvo u NATO dalo posebnu potvrdu.

 

VIDEO
Sastanak predsjednika Skupštine sa ambasadorkom SAD Margaret En Ueharom
cloud