Print this page
četvrtak, 21 decembar 2017 14:30

Predstavnici OEBS/ODIHR-a pozitivno ocijenili aktivnosti Radne grupe

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori Maris Davije i eksternog eksperta ODIHR-a Dona Bisona, koji je takođe bio zamjenik šefa Posmatračke misije ODIHR-a tokom izbora 2016. godine u Crnoj Gori. Sastanku je prisustvovala i poslanica Marta Šćepanović, šefica Radne grupe za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR.

Predstavnici  OEBS/ODIHR-a su veoma pozitivno ocijenili dosadašnje aktivnosti Radne grupe i  pripremljene prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona: o biračkom spisku, finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, elektronskim medijima i izboru odbornika i poslanika.

Predsjednik Brajović je zahvalio na pozitivnim ocjenama, iznijevši očekivanje da će cjelokupni proces razmatranja i usvajanja izmjena i dopuna relevantnog zakonodavstva biti razmotren do kraja ove godine u otvorenoj i konstruktivnoj parlamentarnoj diskusiji.

Šefica Misije OEBS-a je izrazila zadovoljstvo spremnošću koje je crnogorska vlast pokazala u namjeri da nastavi sa dodatnim unaprjeđenjem izbornog zakonodavstva, u skladu sa preporukama OEBS/ODIHR-a.

 

VIDEO
Brajovic sa expertima OEBS a
cloud                

Galerija fotografija