Print this page
utorak, 19 decembar 2017 13:24

Predsjednik Skupštine razgovarao sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarlsom Tanokom

  • Promocija Crne Gore kao naredne članice Evropske unije (EU) važna je i za ostale države kandidate jer pokazuje da se zalaganje za evropske vrijednosti i postignuća vrjednuju na pravi način – istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom sastanka sa izvjestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Čarlsom Tanokom.

Bez obzira na brexit, kojem se on kao poslanik iz UK otvoreno protivio, izvjestilac Tanok je kazao da ta država želi da bude prisutna na Zapadnom Balkanu i jača partnerstvo sa Crnom Gorom kako u okviru NATO –a, tako i na bilateralnom planu. 

Izražavajući žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je poslanik Tanok bio izložen tokom jučerašnje sjednice POSP-a, predsjednik Brajović je naglasio da uvažava njegove dosadašnje napore da u svojim izvještajima predstavi objektivnu i uravnoteženu sliku o Crnoj Gori.

Tanok je podsjetio da Izvještaj Evropskog parlamenta o Crnoj Gori ne održava ni političke ni partijske stavove, a usvaja se na plenumu EP nakon prolaska kroz strogu proceduru.

Tokom razgovora bilo je riječi o slobodi izražavanja i medija, uspjehu Crne Gore članstvom u NATO, kao i vidljivom napretku koji naša zemlja ostvaruje na svim poljima.     

 

 

Susret Brajović - Tannock

youtube           
cloud 
 
     

 

Galerija fotografija