ponedjeljak, 18 decembar 2017 13:18

Predsjednik Skupštine sa delegacijom Evropskog parlamenta uoči sastanka POSP-a

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, primio je delegaciju Evropskog parlamenta na čelu sa predsjedavajućim Dejvidom Martinom, koja boravi u Crnoj Gori radi učešća na 14. sastanku Parlamentarnog odbora  Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Predsjednik Brajović je istakao da Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje predstavlja najznačajniji mehanizam saradnje Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta, te izrazio zadovoljstvo na prilici da ponovo razmotre napredak koji je Crna Gora ostvarila u procesu integracija od prethodnog sastanka održanog u junu ove godine u Strazburu.

Ističući da je od interesa i za Evropski parlament ulazak Crne Gore u EU, Dejvid Martin je naglasio da je Crna Gora zemlja koja je najbliža članstvu u zajednici evropskih naroda, kao i zalaganje za poštovanje individualnog napretka zemalja kandidata, odnosno zalaganje za tzv. princip regate.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima na primjeni preporuka OEBS-a, povratku većeg dijela opozicije u Skupštinu, stanju na medijskoj sceni Crne Gore, suđenju u vezi sa pokušajem terorističkog napada, kao i predstojećim lokalnim izborima.

Susret predsjednika Skupštine sa delegacijom Evropskog parlamenta

cloud