nedjelja, 29 oktobar 2017 13:43

Brajović: Sudstvo je najveći motiv svakog sudije i građanina da nikad ne posumnjaju u pravdu i slobodu

  • Sudstvo jedne zemlje je simbol istrajavanja nad svim izazovima i interesima čovjeka, prije svega nad sobom i svojim nedoumicama, a onda nad najbližim srodnicima, sunarodnicima i saradnicima. Sudstvo nikada nije pirova pobjeda, već stav, djelo i djelanje ispravnog nad neispravnim, a što je najveći motiv kako sudije, tako i građanina, da nikad ne posumnjaju u pravdu i slobodu – rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović danas na otvaranju Dana sudstva u Budvi.

Brajović je rekao da su se promjenom Ustava stekli uslovi za demanti svih vrsta spekulacija o političkoj pristrasnosti, jer predsjednika Vrhovnog suda bira struka. Pored toga, nastavio je predsjednik Skupštine, usvajanjem novih zakonskih rješenja i usaglašavanjem sa međunarodnim standardima stvorene su pretpostavke nezavisnosti, nepristrasnosti i odgovornosti kako sudova tako i sudija. 

  • Skupština, kao personifikacija volje crnogorskih građana, daje punu podršku sudstvu kao čvrstom osloncu vladavine prava, ali i evropskih integracija. Skupština Crne Gore, i ja na njenom čelu, duboko vjerujemo da otvorenost poglavlja 23 i 24 do zatvaranja drugih, nije ni bauk ni iskušenje, već motiv da crnogorsko društvo, a pogotovo sudstvo, nastavi sa odgovornim radom i temeljnim reformama, za koje im Skupština Crne Gore ukazuje puno povjerenje – istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore.

 

pdfIzlaganje predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića 

 

Dani sudstva - kadrovi

youtube         

cloud   
 
Izlaganje predsjednika Brajovića
 
youtube         
cloud