ponedjeljak, 16 oktobar 2017 15:33

Brajović sa senatorima italijanskog Senata Kitijem i Liucijem

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom Odbora za politike Evropske unije Senata Republike Italije Vaninom Kitijem i senatorom Pjetrom Liucijem. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore Adrijan Vuksanović.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo što se nastavlja intenzivan politički dijalog i istakao da je Italija iskren prijatelj i partner Crne Gore. Kazao je da naša međuparlamentarna saradnja koja je veoma sadržajna može dodatno doprinijeti produbljivanju odnosa u svim drugim oblastima, posebno u ekonomiji. Naglasio važnost podrške koju dobijamo od Italije u pogledu ostvarenja svojih strateških vanjskopolitičkih ciljeva i istakao da posebno cijenimo aktivnosti Italije u promovisanju politike proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan i to na temelju idividualnog učinka svake države. Potvrdio je punu posvećenost naše zemlje ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU, ističući da Italija i EU u Crnoj Gori imaju pouzdanog partnera.

Predsjednik odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović je kazao da nam čini čast što je Protokol o saradnji Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore i Odbora za politike EU Senata Italije, osim sa Crnom Gorom, Italija potpisala samo još sa parlamentima Francuske i Španije, što svjedoči o njegovom značaju. Potvrdio je, takođe, opredjeljenje Skupštine Crne Gore da se u narednom periodu konkretizuju modeli saradnje.

Zajednički je iskazano zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Italije i naglašeno da sadržajna saradnja između naše dvije prijateljske države postoji u gotovo svim oblasma.

 

U nastavku je link sa video materijalom:

youtubeyoutube         

cloudcloud