petak, 13 oktobar 2017 14:42

Brajović i Vučić razgovarali o političkim i drugim pitanjima od značaja za život građana Crne Gore i Srbije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vućićem, sa kojim je razgovarao o brojnim aspektima bilateralnih odnosa, uključujući pitanje evropskih integracija, ekonomskoj saradnji, posebno u oblasti infrastrukturnog povezivanja. Bilo je riječi i o položaju manjina u objema državama. Sagovornici su naglasili važnost saradnje  uz međusobno poštovanje strateških odluka i interesa dviju država.

U izjavi nakon sastanka predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izrazio zahvalnost  Maji Gojković i Ivanu Brajoviću na dobro vođenoj parlamentarnoj saradnji koja može da bude značajnija u budućnosti.

  • Mi smo razgovarali o važnim temama za saradnju Srbije i Crne Gore u celini i o našem zajedničkom evropskom putu i saradnji na tom putu, ali smo razgovarali i o infrastrukturnom povezivanju, šta je to što možemo još da uradimo i kako to  Mislim da će ljudi u godinama koje dolaze moci da vide sve ozbiljnije rezulate.- izjavio je između ostalog Vučić.

Predsjednik Brajović je izjavio:

  • Moram da kažem da smo se vrlo brzo složili oko mnogih političkih pitanja, a onda najveći dio razgovora posvetili konkretnim životnim pitanjima, od stepena konkretizacije infrastrukture do razvoja turističkih potencijala. Zaista mislim da je to pokazatelj jedne potpune otvorenosti i stoji ona moja ocjena da su u poslednjoj deceniji ovo najbolji odnosi na nivou rukovodstva dvije države.

Program bilateralne posjete Republici Srbiji se nastavlja posjetom Generalnom konzulatu Crne Gore u Sremsim Karlovcima, sastancima sa predsjednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom i predsjednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Susret sa pripadnicima crnogorske dijaspore biće održan u Petrovaradinskoj tvrđavi, uz otvaranje izložbe slika „Likovna zbirka Skupštine Crne Gore”.

Prilog:

pdfIntegralne izjave Ivana Brajovića Aleksandra Vućića

 

Izjava Brajović
cloud
 
Izjava Vučić
cloud
 
Pokrivalice Sremski Karlovci