utorak, 12 septembar 2017 14:47

Nastupna posjeta ambasadorke Austrije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novoimenovanu ambasadorku Austrije u Crnoj Gori

U nastupnoj posjeti nove ambasadorke Austrije u Crnoj Gori Ane Janković predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću, iskazano je obostrano zadovoljstvo kontinuiranim kvalitetom odnosa, uz intenzivnu komunikaciju na svim nivoima. Predsjednik Brajović je upoznao ambasadorku sa unutrašnjim i vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, s akcentom na ekonomska i reformska pitanja, kao i putem naše zemlje u Evropsku uniju.  Podrška Austrije u evropskim integracijama, od velikog je značaja za Crnu Goru, naglasio je predsjednik Skupštine. On je ponovio stav Crne Gore da dinamika učlanjenja država Zapadnog Balkana u EU treba da zavisi od doprinosa svake države pojedinačno, u čemu naša zemlja značajno prednjači.

Bilo je riječi i o radu Skupštine, predstojećim jesenjim aktivnostima, kao i o selektivnom bojkotu obaveza od strane opozicionih poslanika.

Razgovarano je o nastavku i značaju projekta Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, a koji ima za cilj da podstakne interesovanje mladih za politiku i demokratske procese i omogući upoznavanje sa radom poslanika i parlamenta kao institucije.

Susret Brajović Janković

youtube

cloud