četvrtak, 24 januar 2019 16:40

Održan sastanak Nimanbegu - Černiš

- Crna Gora prepoznaje stratešku ambiciju Ukrajine koja želi postati punopravna članica NATO i EU te u tom pravcu ona može računati na podršku naše države u procesima ostvarivanja svojih vitalnih državnih interesa, naglasio je potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Ukrajine Genci Nimanbegu na sastanku sa ministrom za privremeno okupirana područja i interno raseljena lica Ukrajine Vadimom Černišem.

Ministar Černiš je upoznao potpredsjednika Nimabegua sa radom Ministarstva za privremeno okupirana područja i interno raseljena lica Ukrajine navodeći da je isto osnovano kako bi pokušalo naći rješenja i strategije za reintegraciju regiona koja su pogođena ruskom vojnom intervencijom 2014. godine, kao što su Donjeck, Lugansk i Krim. 

Sagovornici su saglasni da Crne Gora i Ukrajina nemaju otvorenih pitanja te da samim tim postoji interesovanje za dalje unapređivanje odnosa u oblasti turizma i ekonomije, te da se postojeća kvalitetna saradnja kako na bilateralnom nivou tako i na međunarodnom planu, može i mora ojačati kroz saradnju parlamenata koji predstavljaju jedinu legitimnu političku adresu za dijalog i rješavanje aktuelnih pitanja.