petak, 21 decembar 2018 13:59

Održan sastanak Grupe prijateljstva sa ambasadorom Jordana

Crna Gora i Jordan su posvećeni izgradnji mira i dobrosusjedskih odnosa i prepoznate su na međunarodnom nivou kao faktori stabilnosti u regionima u kojima se nalaze, zajednički je ocijenjeno na sastanku članova Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa ambasadorom Jordana, Nj.E. Rikardom Favazom Al-Eitanom (Ricardo Fawwaz Al-Eitan).

Predsjednik Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Jordana, potpredsjednik Genci Nimanbegu naglasio je da postojeću dobru saradnju sa Hašemitskom Kraljevinom Jordan, treba dodatno ojačati, uz napomenu da parlamentarna diplomatija manifestovana kroz direktnu komunikaciju poslanika dva parlamenta u okviru grupa prijateljstava, predstavlja veoma praktičan mehanizam za unapređenje postojećih prijateljskih odnosa Crne Gore i Jordana.

Ambasadorom Jordana Nj.E. Al-Eitan upoznao je članove Grupe prijateljstva sa trenutnom situacijom u Jordanu kao i potencijalnim oblicima saradnje u oblasti privrede, obrazovanja i zdravstva, kroz uspostavljanje zajedničkih investicionih projekata u cilju aktivnije trgovinske razmjene. Dodatno, turizam je od vitalnog značaja za nacionalnu ekonomiju kako Jordana tako i Crne Gore i u tom segmentu važno je stvoriti kvalitetne pretpostavke koje bi otvorile put za ulaganja renomiranih investitora iz Jordana u Crnu Goru i obrnuto. Ambasador Al-Eitan pozvao je članove Grupe prijateljstva da početkom naredne godine posjete Jordan i time otvore novu stranicu parlamentarnih odnosa dvije države.

Sastanku su prisustvovali i u njemu uzeli aktivno učešće poslanica Sanja Pavićević i poslanici Momčilo Martinović i prof. dr Miodrag Vuković.