petak, 07 decembar 2018 10:43

Potpredsjednik Gvozdenović na sastanku sa ambasadorom Republike Kine u Crnoj Gori

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik grupe prijateljstva Parlamenta Crne Gore sa Svekineskim Narodnim Kongresom Branimir Gvozdenović, sastao se danas sa ambasadorom  Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, Nj.E. Liu Jinom.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o projektima u Crnoj Gori koje realizuju kineske kompanije. Potpredsjednik Gvozdenović je izrazio zadovoljstvo načinom saradnje i mogućnošću za dodatnim unapređenjem, kao i proširenjem oblasti saradnje Crne Gore i Kine. Tokom sastanka, razmijenjene su i informacije o trenutnim aktuelnostima na projektima autoputa i vjetroelektrane Možura.

Potpredsjednik Gvozdenović ukazao je na važnost saradnje na parlamentarnom nivou, te istakao da će se on, kao predsjednik grupe prijateljstva sa Svekineskim narodnim kongresom, dodatno zalagati da se kroz parlamentarnu saradnju, unaprijedi saradnja i u drugim oblastima, poput turizma, energetike i inovacija.

Ističući značaj saradnje na parlamentarnom nivou, ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin, pohvalio je nedavnu posjetu Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa crnogorskom Parlamentu kojom prilikom je bilo riječi i o stipendijama koje će naši studenti moći da dobijaju, kao i o međusobnom priznavanju diploma.

Potpredsjednik Gvozdenović i ambasador Jin su najavili razvoj dalje saradnje u različitim oblastima, budući da su dosadašnjim zajedničkim aktivnostima i saradnjom postavljeni jaki temelji u odnosima ove dvije zemlje.