petak, 19 oktobar 2018 15:07

Održan sastanak Gvozdenović - Durmiši

Ambasador Republike Kosova u Crnoj Gori Nj.E. Skender Durmiši je visoko ocijenio integraciona dostignuća Crne Gore u pregovaračkom procesu sa EU i naglasio da je prijem Crne Gore u NATO osnažio stabilnost Zapadnog Balkana u cjelini.
Potpredsjednik Gvozdenović je izrazio zadovoljstvo kontinuitetom dinamičnih odnosa dvije države, intenzivnim političkim dijalogom na najvišem nivou i zajedničkim evropskim i evroatlantskim strateškim ciljevima. Efikasan mehanizam saradnje dvije države predstavljaju grupe prijateljstava između Skupštine Crne Gore i Parlamenta Kosova, koji bi trebalo da posluži kao uspješna platforma za dijalog o svim relevantnim pitanjima od obostranog interesa.
Takođe, kvalitetnija infrastrukturna povezanost Crne Gore i Kosova, kao i cijelog regiona, predstavlja preduslov za jačanje ekonomskih odnosa dvije prijateljske države, zaključeno je na danas održanom sastanku potpredsjednika Skupštine Crne Gore Branimira Gvozdenovića sa ambasadorom Republike Kosova u Crnoj Gori Nj.E. Skenderom Durmišijem.