srijeda, 10 oktobar 2018 20:40

Potpredsjednik Nimanbegu primio novoimenovanog ambasadora Njemačke

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu primio je danas novoimenovanog ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Nj.E. dr  Roberta Vebera. Sagovornici su u prijateljskoj atmosferi razmijenili  mišljenja i informacije o političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu.

Potpredsjednik je ambasadora Vebera upoznao sa aktivnostima Skupštine nakon prekida bojkota od strane većeg dijela opozicije, akcentirajući aktivnosti  parlamentarnih stranaka u radnoj grupi za reformu izbornog zakonodavstva, a u cilju poboljšanja izborne klime u Crnoj Gori. Takođe, upoznao ga je i o zakonskim rješenjima, koja bi dovela do  autentičnog predstavljanja manjina u Skupštini.

Poseban fokus  interesovanja, ambasador Veber je stavio na situaciju koja se tiče ekologije – naročito sa ulcinjskom Solanom kao ekološkom oazom, ne samo Ulcinja i Crne Gore - već i Evrope, a što je i ključna tačka Poglavlja 27 (Životna sredina).

Odnosi između Njemačke i Crne Gore su ocijenjeni  kao dobri i prijateljski, uz napomenu da Crna Gora u Njemačkoj ima dostojnog savjetnika, koji je podržava na putu ka Evropskoj uniji.