petak, 04 maj 2018 14:05

Potencijal za ekonomsku i političku saradnju Crne Gore i Meksika

Poptredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, sastao se danas u Podgorici sa nerezidentnim ambasadorom Meksika u Crnoj Gori, Nj.E. Markom Antoniom Garsijom Blankom.

Sastanak je organizovan sa ciljem iniciranja dalje političke i ekonomske saradnje Crne Gore i Meksika, pa je u tom smislu, od strane potpredsjednika Gvozdenovića, inicirano formiranje Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa meksičkim Kongresom, na čemu će se prvi koraci preduzeti već naredne nedjelje.

Potpredsjednik Gvozdenović je istakao značaj saradnje u oblasti turizma, imajući u vidu turističke potencijale obje zemlje.

Pozdravljajući napredak u bilateralnoj saradnji dvije zemlje, Nj.E. Garsija Blanko je apostrofirao značaj potpisivanja tri bilateralna sporazuma tokom posljednjih godinu dana, koji će predstavljati dodatnu osnovu za unapređenje saradnje. Takođe, Ambasador je ukazao na značaj saradnje privrednih komora dvije zemlje, kao i agencija za promociju stranih investicija.

Osim toga, teme sastanka bile su i unapređenje trgovinske razmjene između dvije zemlje, kao i razmatranje mogućnosti za stipendiranje crnogorskih studenata i saradnja na polju kulture i obrazovanja.