četvrtak, 01 mart 2018 12:10

Održan sastanak potpredsjednika Gvozdenovića sa ambasadorkom Izraela

Podstrek razvoju ekonomske saradnje Crne Gore i Izraela

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, u svojstvu predsjednika Grupe prijateljstva sa Parlamentom Izraela, održao je danas sastanak sa ambasadorkom Izraela u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Beogradu NJ. E. Alonom Fišer Kam (Alona Fisher-Kamm).

Sastanak je bio prilika za sagovornike da zajednički razmotre napredak i doprinos saradnje od formiranja uzajamnih grupa prijateljstva u Skupštini Crne Gore i Parlamentu Izraela.  

Predsjednik Grupe prijateljstva Branimir Gvozdenović upoznao je ambasadorku sa aktuelnostima na političkom planu, sa posebnim naglaskom na bilateralne odnose Crne Gore i Izraela i rapidno povećanja broja izraelskih turista, što je najbolji argument za nastavak uspješne saradnje u oblasti turizma.

Ambasadorka Fišer Kam je iskazala interesovanje i otvorenost za povećanje ekonomske saradnje, kao i organizaciju događaja iz kulture i umjetnosti u Crnoj Gori. S tim u vezi, upoznala je potpredsjednika Gvozdenovića sa predstojećim aktivnostima na tom planu, a u svjetlu obilježavanja 70 godina države Izrael.

Ambasadorka je izrazila zahvalnost na tradicionalnoj podršci Crne Gore jevrejskoj zajednici, najočevidnije manifestovanoj kroz početak izgradnje sinagoge u Podgorici.

Na sastanku su takođe razmijenjena mišljenja o tekućim globalnim političkim odnosima i dešavanjima na Bliskom istoku.