četvrtak, 04 oktobar 2018 13:43

Mladi aktivisti OCD „Novi horizonti“ iz Ulcinja posjetili Skupštinu

Skupštinu Crne Gore danas je posjetila grupa omladinskih aktivista Organizacije civilnog društva „Novi horizonti“ iz Ulcinja.

Istorijat, organizacija i način funkcionisanja Skupštine Crne Gore teme su koje su najviše zanimale posjetioce čija je tura organizovana u okviru Otvorenog parlamenta.

Mladi aktivisti su upoznati i sa detaljima oko TV prenosa skupštinskih zasijedanja, rasporedom sjedenja u Plenarnoj sali i sa mogućnošću pristupa osoba sa invaliditetom zgradi Skupštine Crne Gore.

Nakon uobičajenog obilaska, predstavnici NVO iz Ulcinja sastali su se i razgovarali sa potpredsjednikom Skupštine Crne Gore Gencijem Nimanbeguom, te poslanicima Luiđem Škreljom i Borisom Mugošom.

Tokom susreta sa potpredsjednikom i poslanicima mladi aktivisti NVO „Novi horizonti“ saznali su da, ukoliko politika bude njihov izbor kao profesija kojom će se u budućnosti baviti, treba da budu svjesni i da znaju da je neophodno puno rada, da je to profesija koja nosi veliku odgovornost, kako individualnu, tako i odgovornost onih koje predstavljaju.

Otvoreni parlament Skupštine Crne Gore se realizuje radi neposrednog uvida zainteresovanih građana u način funkcionisanja i rad crnogorskog parlamenta, sa posebnim akcentom na doprinos procesu obrazovanja mladih.