četvrtak, 27 septembar 2018 12:30

Skupštinu Crne Gore posjetila grupa omladinskih radnika zemalja Zapadnog Balkana i Turske

Skupštinu Crne Gore posjetila je danas grupa omladinskih radnika zemalja Zapadnog Balkana i Turske. Posjeta je dio trening programa Agencije za lokalnu demokratiju iz Nikšića i organizovana je u okviru projekta Otvoreni parlament koji Skupština Crne Gore realizuje radi neposrednog uvida zainteresovanih građana u način funkcionisanja i rad crnogorskog parlamenta, sa posebnim akcentom na doprinos procesu obrazovanja mladih.

Nakon obilaska zgrade i upoznavanja sa dijelom prostornog kapaciteta, posjetioci su upoznati i sa istorijatom te načinom funkcionisanja Skupštine Crne Gore. Predstavljen im je i način na koji predlog zakona dolazi na dnevni red plenuma kao i sistem za praćenje skupštinskih zasijedanja, preuzimanjem AV signala, onlajn strimingom ili prisustvom, što važi za sve akreditovane medijske kuće ali i zainteresovane građane koji upute takav zahtjev.

Grupa mladih Zapadnog Balkana i Turske susrela se danas i sa poslanicima Martom Šćepanović, Milošem Nikolićem i Ervinom Ibrahimovićem gdje su upoznati sa radom radnih tijela i skupštinskim zasijedanjima.

Zajednički zaključak, nakon susreta, je da ovaj projekat, započet 2015. godine takođe u Skupštini Crne Gore, ima logičnu završnicu na istom mjestu. Učesnici su iskazali zadovoljstvo prijemom i informacijama dobijenim od poslanika i naglasili da će im ovo iskustvo koristiti u daljem angažovanju u svojim matičnim zajednicama i državama.