ponedjeljak, 02 april 2018 11:30

Grupa studenata MAPSS-a posjetila Skupštinu Crne Gore

Grupa studenata Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka (MAPSS) posjetila je danas Skupštinu Crne Gore.

Nakon uobičajene ture po zgradi Skupštine Crne Gore, studenti su se susreli sa predsjednikom Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore, poslanikom Miodragom Vukovićem i zamjenicom generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, Marijom Mirjačić.  

Poslanik Vuković je upoznao studente sa strukturom, nadležnostima i načinom funkcionisanja crnogorskog parlamenta, dok je zamjenica generalnog sekretara Mirjačić govorila o konceptu modernog parlamenta i organizaciji stručne Službe Skupštine Crne Gore.

Studenti su upoznati i sa istorijatom Skupštine Crne Gore, kao i sa  načinom medijskog praćenja sjednica radnih tijela i plenuma.

Crnogorsko udruženje studenata političkih nauka MAPSS već pet godina sprovodi aktivnost Simulacija parlamentarne prakse a posjeta Skupštini Crne Gore dio je tog projekta, čiji je cilj razvijanje kulture dijaloga, debate i kritičkog razmišljanja među mladima i pružanje uvida u funkcionisanje zakonodavnih procedura.

           

Posjeta studenata MAPSS-a, kao dio projekta Otvoreni parlament koji Skupština Crne Gore realizuje radi neposrednog uvida zainteresovanih građana u način funkcionisanja i rad crnogorskog parlamenta, doprinos je procesu obrazovanja mladih.