četvrtak, 15 mart 2018 12:42

Posjeta srednjoškolaca u okviru Nedjelje građanskog obrazovanja

Grupa srednjoškolaca posjetila je danas Skupštinu Crne Gore, u okviru projekta Nedjelja građanskog obrazovanja, koji je organizovalo Crnogorsko-američko udruženje studenata.

Učenici su upoznati sa istorijatom crnogorskog parlamentarizma, nadležnostima i funkcijama Skupštine, kao i njenom organizacijom i radom.

Oni su se posebno interesovali za aktivnost radnih tijela i procedure koje prethode raspravi na sjednicama Skupštine. Bilo je riječi i o javnosti rada Skupštine i načinu na koji mediji, predstavnici nevladinog sektora i građani mogu pratiti rad parlamenta.

Projekat Nedjelja građanskog obrazovanja, Crnogorsko-američko udruženje studenata organizovalo je s ciljem da srednjoškolci Crne Gore, kroz posjete državnim institucijama, medijima i nevladinim organizacijama i kroz odgovarajuća predavanja, saznaju više o razvoju demokratije u Crnoj Gori, procesima kroz koje Crna Gora prolazi, građanskom aktivizmu i ulozi koju svaki aktivan građanin u društvu treba da obavlja, doprinoseći na taj način razvoju države.

Posjeta srednjoškolaca organizovana je u okviru skupštinskog programa Otvoreni parlament, čiji je cilj približavanje institucije građanima, posebno mladima, koji na neposredan način mogu upotpuniti svoje znanje.