petak, 15 decembar 2017 12:12

Srednjoškolci u posjeti Skupštini

Učenici Srednje stručne škole i Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića, kao i Srednje stručne škole „Spasoje Raspopović“ iz Podgorice, danas su posjetili Skupštinu Crne Gore, u organizaciji NVO „Fondacija Ruka prijateljstva“.

Tom prilikom srednjoškolci su razgovarali sa poslanikom u Skupštini Crne Gore Miodragom Vukovićem, koji ih je upoznao sa parlamentranim aktivnostima i skupštinskim procedurama. Oni su se osvrnuli i na pitanja manjiskih prava i mogućnosti za zastupljenost Roma u crnogorskom parlamentu.

U posjeti su učestvovali predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, NVO „Fondacija Ruka prijateljstva“ i pomenutih škola.

U nastavku posjete, učenicima su predstavljene nadležnosti i funkcije Skupštine, kao i njena organizacija i struktura.

Učenici su razgledali skupštinsku likovnu zbirku i kolekciju dinastičkih grbova, kao i postavku dokumenata iz parlamentarnog arhiva. Obišli su i Veliku salu i salone u kojima se odvija parlamentarna aktivnost.

Posjeta je organizovana u okviru programa „Otvoreni parlament“, čiji je cilj povećanje stepena transparentnosti i otvorenosti rada Skupštine Crne Gore i uspostavljanje čvršćih veza sa građanima, posebno mladima.