srijeda, 10 oktobar 2018 14:01

Delegacija Skupštine Crne Gore na interparlamentarnoj konferenciji u Beču

Interparlamentarna konferencija za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku i zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku, 11. i 12. oktobar 2018. godine

Delegacija Skupštine Crne Gore koju predvode predsjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Odbora za bezbjednost i odbranu, Andrija Nikolić i Obrad – Mišo Stanišić, učestvovaće na Interparalmentarnoj konferenciji za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku i zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku koja se održava u Beču 11. i 12. oktobra, u sklopu austrijskog predsjedavanja EU.

U radu interparlamentarne konferencije učešće će uzeti i poslanici, dr Dragutin Papović član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Milorad Vuletić član Odbora za bezbjednost i odbranu.

Na konferenciji će u prisustvu parlamentaraca iz zemalja članica EU i zemalja kandidata za članstvo, biti razgovarano na teme: „EU perspektive za Zapadni Balkan“, „Bezbjednost, migracije i kontrola spoljnih granica“ i  „Evropski doprinos unapređenju političke i humanitarne situacije u Siriji“.