Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović otvoriće Treće zasijedanje Studentskog parlamenta, u utorak, 4. aprila 2017. godine, sa početkom u 12 sati, Velika sala. (Direktan prenos)

Predsjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Miodrag Radunović, Odbora za ljudska prava i slobode Halil Duković, Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak i Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Pavle Goranović sastali su se danas sa dr Nadin Burk Haris, pedijatricom koja je širom svijeta prepoznata po inovativnom pristupu u rješavanju problema u vezi sa negativnim iskustvima u djetinjstvu. Takođe, sastanku su prisustvovali i članovi ovih odbora.

ponedjeljak, 20 februar 2017 12:14

Poslanici Skupštine Crne Gore na seminaru STO

Beč, 21 - 23. februar

Klub poslanika Demokratske partije socijalista održaće konferenciju za medije u četvrtak, 16. februara 2017. godine, sa početkom u 15.00 sati, na press poziciji u holu crnogorskog parlamenta.

U članu 13 Ustava Crne Gore, između ostalog, stoji da je crnogorski jezik službeni jezik u Crnoj Gori, a u Pravopisu crnogorskog jezika i Rječniku crnogorskog jezika, da su fonemi sj i ś ravnopravni, što podrazumijeva pravo pojedinca na slobodan izbor pri korišćenju. Time se rukovodi i Skupština Crna Gore prilikom informisanja javnosti o najznačajnijim parlamentarnim događajima.

Drugi - završni dan Interparlamentarne konferencije otvorila je Iskra Mihaylova, predsjednica Odbora za regionalni razvoj, koja je prisutne upoznala sa temama o kojima će se voditi diskusija.

Dvodnevnu konferenciju u organizaciji Evropskog parlamenta, otvorio je Alojz Peterle, predsjednik Zajedničkog parlamentarnog Odbora Evropske unije za bivšu jugoslavensku Republiku Makedoniju i član Odbora za spoljne poslove, koji je upoznao parlamentarce sa temama o kojima će se govoriti tokom prvog dana.

Poslanici, Miloš Nikolić, član Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu i Adrijan Vuksanović, predsjednik Odbora za evropske integracije, učestvovaće na Interparlamentarnoj konferenciji na temu: „Lokalne i regionalne vlasti u regionu proširenja i regionalna politika EU“, koja se održava u Briselu, u periodu od 30. do 31. januara 2017. godine. 

U Skupštini Crne Gore danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti generalnog sekretara, Siniše Stankovića. Obraćajući se prisutnima, predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović naveo je, između ostalog, da je Stankovića krasilo izuzetno čovjekoljublje i da je autoritet gradio isključivo na svojim djelima.

Strana 1 od 3