četvrtak, 20 jul 2017 11:06

Izrael obezbijedio pomoć Crnoj Gori u borbi protiv požara

Tradicionalno dobri bilateralni odnosi Crne Gore i Izraela dodatno ojačani formiranjem Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Izraela

Zahvaljujući prijateljskim odnosima Crne Gore i Izraela, ova država obezbijedila je Crnoj Gori pomoć u borbi protiv požara slanjem aviona sa potrebnom opremom i ljudskom snagom, a očekuje se dolazak i dva protivpožarna aviona Air Traktor (Air Tractor), koji će značajno doprinijeti da se aktivni požari u što kraćem roku u potpunosti ugase.

Tradicionalno dobri bilateralni odnosi Crne Gore i Izraela dodatno su ojačani nedavnim formiranjem Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Izraela, na čijem čelu je potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović. Na sastanku Grupe prijateljstva sa nerezidentnom ambasadorkom Izraela u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu, NJ.E. Alonom Fišer Kam (Alona Fisher Kamm), održanom prošle nedjelje u Podgorici, iskazana je spremnost za konkretizovanje saradnje dviju država u brojnim oblastima.