srijeda, 06 decembar 2017 15:00

Održan sastanak predsjednika Grupe prijateljstava sa novoimenovanom otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori

Predsjednik Grupe prijateljstva sa Ukrajinom i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimangebu je na sastanaku sa otpravnicom poslova ambasade Ukrajine u Crnoj Gori Natalijom Fialkom (Nataliia Fiialka) naglasio da jačanje parlamentrane saradnje predstavlja jedinstven način za uspostavljanje čvršćih političkih i ekonomskih odnosa dvije države.

Dodatno, predsjednik Grupe prijateljstva g. Nimanbegu upoznao je otpravnicu poslova gđu Fialku o trenutnoj političkoj situaciji i podsjetio da je Crna Gora od nedavno postala punopravna članica NATO alijanse te da naša država predano radi na dostizanju drugog ključnog strateškog cilja, a to je članstvo u Evropskoj uniji.

Otpravnica poslova Natalija Fialka se zahvalila na dobrodošlici i istakla da dijeli mišljenje domaćina o važnosti saradnje na parlamentarnom nivou. Crna Gora i Ukrajina gaje prijateljske odnose i nemaju otvorenih pitanja te samim tim postoji interesovanje za dalje unapređivanje odnosa na mnogim poljima, navela je otpravnica poslova Natalija Fialka.

Sagovorni su se složili da je u narednom periodu važno dodatno raditi na uspostavljanju još boljih ekonomskih i privrednih veza dvije države, posebno kada je riječ o saradnji u oblasti turizma i poljoprivrede. Takođe, sagovornici su se saglasili da formiranje grupa prijateljstva, kao i planiranje uzajamne posjete poslanika dva parlamenta, planirane za prvu polovinu naredne godine, direktno doprinose snaženju bilateralnih i sveukupnih odnosa Crne Gore i Ukrajine.