utorak, 12 septembar 2017 13:58

Grupa prijateljstva održala sastanak sa delegacijom Državnog zbora Republike Slovenije

Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Državnim zborom Republike Slovenije sastala se juče sa delegacijom Državnog zbora, na čelu sa predsjednikom Državnog zbora Slovenije, Milanom Brglezom, koja je boravila u cjelodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Državnim zborom Slovenije i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović naglasio je više aspekata koji Sloveniju svrstavaju u red najvećih prijatelja Crne Gore, ističući kontinuiranu podršku u procesima NATO i EU integracije te razvojnu pomoć koju Slovenija pruža već duži niz godina.

Potpredsjednik Gvozdenović iskazao je interesovanje za upoznavanjem dobre prakse i iskustava Državnog zbora Slovenije u izvršavanju parlamentarnih aktivnosti, koji bi bili primjenjivi i u Skupštini Crne Gore.

Predsjednik Brglez izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je u Skupštini Crne Gore formirana grupa prijateljstva i istakao da to predstavlja još jedan važan doprinos u jačanju dobrih i prijateljskih odnosa dvije države.

S tim u vezi, dogovoreno je da se u narednih nekoliko mjeseci izradi plan parlamentarne saradnje i evidentiraju oblasti od značaja za dalje unapređenje odnosa Crne Gore i Slovenije.

Pored predsjednika Brgleza i potpredsjednika Gvozdenovića sastanku su prisustvovali: predsjednik i član grupe prijateljstva sa Skupštinom Crne Gore u Državnom zboru Slovenije Uroš Prikl i Tomaž  Lisec, članovi Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Državnim zborom Slovenije: Andrija Nikolić, Radule Novović, Branko Čavor i Danijel Živković kao i ambasadori Nj.E. Vujica Lazović i Nj.E. Mitja Močnik.

Nakon sastanka, potpredsjednik Gvozdenović bio je domaćin radnom ručku koji je priređen u čast posjete delegacije Slovenije, na kojem se razgovaralo o konkretnim mogućnostima saradnje.