Svečana sjednica Ustavnog odbora

Lokacija: Plenarna sala Skupštine Crne Gore


U uvodnom obraćanju, prisutnima će se obratiti predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predsjednik Ustavnog odbora prof.dr Miodrag Vuković.

Sjednici koja se organizuje povodom jedanaest godina od usvajanja Ustava Crne Gore, pored članova Ustavnog odbora, prisustvovaće i istaknute ličnosti iz javnog i političkog života Crne Gore.

Nakon završetka svečane sjednice, predsjednik Sudskog savjeta i predsjednik Ustavnog suda Crne Gore u periodu 2005-2007 prof.dr Mladen Vukčević, u holu Skupštine Crne Gore otvoriće izložbu Ustavi Crne Gore“.  Javnosti će na uvid biti stavljeni primjerci više ustava Crne Gore, od prvog donijetog u nezavisnoj Crnoj Gori 1905. do aktuelnog iz 2007.

Skupština Crne Gore poziva sve građane i građanke da posjete izložbu od 22. do 26. oktobra 2018.godine, u periodu od 10 do 16 sati.

Polazeći od odluke građana Crne Gore da žive u nezavisnoj i suverenoj državi Crnoj Gori, donesenoj na referendumu 21. maja 2006. godine, Ustavotvorna skupština Republike Crne Gore usvojila je Ustav i Ustavni zakon za njegovo sprovođenje na Trećoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja 19. oktobra 2007. godine.

Ustav i Ustavni zakon za njegovo sprovođenje proglašeni su 22. oktobra 2007. godine.

*****

Predstavnici medija ulaze u Skupštinu Crne Gore korišćenjem godišnje akreditacione kartice, uz lični identifikacioni dokument. Ukoliko nemaju stalnu akreditaciju, potrebno je da od Odjeljenja za odnose sa javnošću Skupštine Crne Gore zatraže izdavanje dnevne akreditacije putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 

 

Event Properties

Početak događaja 22.10.2018. 12:00h
Kraj događaja 22.10.2018. 13:00h