Prezentacija eksperta za medije iz Slovačke

Lokacija: Plava sala


Slovački ekspert za medije Rastislav Kužel održaće prezentaciju na temu „Uloga medija u izbornom procesu“ u Plavoj Sali Skupštine Crne Gore sa početkom u 10:00 sati.

Uvodna izlaganja imaće predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, ambasador Slovačke Republike Roman Hloben i šefica Misije OEBS-a Mariz Davije.

Kužel je medijski i izborni analitičar sa bogatim međunarodnim iskustvom, a govoriće o monitoringu medija, ulozi regulatora medija tokom izbora, izvještavanju medija tokom izbornog procesa, kao i o ulozi i uticaju koji platforme društvenih mreža imaju tokom izbora.

Cijeneći značaj teme koja je predmet najavljenog događaja, pozvani su poslanici koji su članovi Odbora za dalju reformu izbornog zakonodavstva, pridruženi članovi Odbora iz reda akademske zajednice i nevladinog sektora, kao i poslanici koji su uključeni u rad radne grupe Odbora nadležne za zakone iz oblasti medija.

Prisustvo su najavili predstavnici ODIHR-a i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Organizatori događaja su Skupština Crne Gore i Ambasada Slovačke Republike u Crnoj Gori, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Događaj je otvoren za medije.   

 

Event Properties

Početak događaja 12.03.2019. 10:00h
Kraj događaja 12.03.2019. 11:30h