Sastanak delegacija Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore i Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa

Lokacija: Crveni salon


Delegacija Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa, na čelu sa predsjednikom odbora Lijem Sjuejongom (Li Xueyong), u periodu od 10. do 13. novembra 2018. godine, boraviće u studijskoj posjeti Skupštini Crne Gore i Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, na poziv predsjednika Odbora Radula Novovića.

Cilj posjete je unapređenje saradnje između parlamenata NR Kine i Crne Gore i pomenutih radnih tijela, naročito u oblasti obrazovanja.

Predsjednik i članovi Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore održaće sastanak sa delegacijom Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa, u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore, sa početkom u 11 časova.

Nakon sastanka biće dato saopštenje za javnost.

Početak sastanka je otvoren za akreditovane snimatelje i fotoreportere.

*****

Delegacija Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa će se u ponedjeljak, 12. novembra 2018. godine, sastati sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i sa članovima Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa NR Kinom.

U okviru studijske posjete, delegacija Svekineskog narodnog kongresa će u subotu, 10. novembra 2018. godine, posjetiti Univerzitet Donja Gorica, dok će u nedjelju, 11. novembra 2018. godine, obići Pomorski muzej u Kotoru, kao i kulturno nasljeđe Kotora i Budve. Takođe, za ponedjeljak, 12. novembra 2018. godine, predviđena je posjeta Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici.

Za utorak, 13. novembar 2018. godine, predviđen je sastanak sa ministrom kulture  Aleksandrom Bogdanovićem i obilazak kulturnog nasljeđa Cetinja, kao i sastanak sa ministrom prosvjete dr Damirom Šehovićem.

Navedenim sastancima, u okviru zvaničnog Programa posjete, prisustvovaće Nj.E. Liu Đin (Liu Jin), ambasador NR Kine u Crnoj Gori i Jan Jiaki (Yan Jiaqi), ataše u Ambasadi NR Kine.

 

 

Event Properties

Početak događaja 12.11.2018. 11:00h
Kraj događaja 12.11.2018. 12:00h