Deseti dječji parlament

Mjesto: Plenarna sala


Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvoriće jubilarno Deseto zasijedanje Dječjeg parlamenta.

Zasijedanje Dječjeg parlamenta u organizaciji Skupštine Crne Gore u saradnji sa Centrom za prava djeteta Crne Gore, održava se povodom obilježavanja 30 godina od usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta i 10 godina zasijedanja Dječjeg parlamenta. Učesnici ovog događaja biće djeca osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore kao i predstavnici Lokalnog dječijeg parlamenta Glavnog grada Podgorica.

Zbog značajnog jubileja, pored predsjednika Skupštine Crne Gore, planirano je da se prisutnima obrate i šef kancelarije UNICEF-a, predstavnik kancelarije Save the Children, zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda za oblast prava djeteta, direktorica Centra za prava djeteta i djeca prezenteri iz sjeverne, centralne i južne regije Crne Gore.

Iz skupštinske klupe, prisutnima će se obratiti i bivša kopredsjedavajuća zasijedanja Dječjeg parlamenta u Skupštini 2009. godine koja će govoriti o svom iskustvu i važnosti uključivanja djece na ovaj način.

***

Obezbijeđen je direktan TV prenos zasijedanja na Drugom programu TVCG, kao i online streaming na adresi http://www.skupstina.me/index.php/me/online-streaming

Događaj je otvoren za medijsko praćenje uz stalne ili dnevne akreditacije za koje je potrebno poslati zahtjev na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Event Properties

Početak događaja 19.11.2019. 12:00h
Kraj događaja 19.11.2019. 14:00h