Cetinjski parlamentarni forum

Lokacija: Vladin dom - Cetinje


Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvoriće XXI Cetinjski parlamentarni forum (CPF).

Tema XXI Cetinjskog parlamentarnog foruma „Parlament i mediji – realnost uzajamnih očekivanja“, okupiće poslanike iz Crne Gore i regiona, predstavnike relevantnih međunarodih i nevladinih organizacija, medijskih kuća iz Crne Gore i regiona, uz prisustvo predstavnika akademske zajednice i diplomatskog kora.

Tokom ovogodišnjeg Foruma održaće se dvije sesije „Odgovornost parlamenata i javnih servisa u promociji kulture političkog dijaloga“ i „Uloga zakonskih rješenja u jačanju slobode i profesionalnosti rada medija“, nakon čega je predviđeno usvajanje Zajedničke izjave.

Ponedjeljak, 30. septembar 2019.

10:00 –10:30    Otvaranje Foruma

Intoniranje himne Crne Gore

Pozdravna riječ: Ivan Brajović, predsjednik Skupštine Crne Gore

10:30 –12:45     Sesija IOdgovornost parlamenata i javnih servisa u promociji kulture političkog dijaloga

Moderator: Nikola Rakočević, poslanik, Podgorica

Diskusija

12:45 –13:00    Zajednička fotografija

13:00 –14:00    Ručak

14:00 –16:00    Sesija II – Uloga zakonskih rješenja u jačanju slobode i profesionalnosti rada medija

Moderator: Neđeljko Rudović, poslanik, Podgorica

Diskusija

16:00 –16:15    Kafe pauza

16:15 –16:30    Usvajanje Zajedničke izjave i zatvaranje Foruma

Nikola Rakočević i Neđeljko Rudović, poslanici, Podgorica

CPF je otvoren za akreditovane medije. Novinari, snimatelji/fotoreporteri koji nemaju godišnje akreditacije, potrebno je da se registruju u pisanoj formi na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Online streaming

***

Cetinjski parlamentarni forum predstavlja regionalnu inicijativu parlamentarne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope, koju je Skupština Crne Gore pokrenula 2004. godine i važan je vid podsticanja i promovisanja parlamentarnog dijaloga između zemalja regiona. 

Tokom petnaest godina postojanja održano je dvadeset foruma ove inicijative koja okuplja poslanike zemalja regiona i članica Evropske unije, predstavnike relevantnih međunarodnih i nevladinih organizacija, medija i eksperte. Na Cetinjskom forumu na otvoren i direktan način razmatraju se aktuelna pitanja iz oblasti spoljne politike, bezbjednosti, obrazovanja, medija, kulture, ekonomije, rodne ravnopravnosti itd.

 

Event Properties

Početak događaja 30.09.2019. 10:00h
Kraj događaja 30.09.2019. 16:30h