32. sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Lokacija: Plava sala


- Na dnevnom redu predmetne sjednice je konsultativno saslušanje povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

*****

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na 31. sjednici, održanoj 8. oktobra 2018. godine, jednoglasno odlučio da se, na osnovu člana 73 Poslovnika Skupštine Crne Gore, održi konsultativno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Povod za održavanje predmetnog konsultativnog saslušanja su najavljene izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje su, u formi nacrta, već duže vrijeme, na javnoj raspravi. Pojedine odredbe ovog nacrta zakona od životne su važnosti za najširu javnost i izazvale su otpor reprezentativnih sindikalnih organizacija (Saveza sindikata Crne Gore i Unije slobodnih sindikata Crne Gore). Zbog toga je i Odbor bio jednoglasan u odluci da se održi ovo konsultativno saslušanje.

Takođe, Odbor je odlučio da, u cilju dobijanja potrebnih informacija i stručnih mišljenja, na sjednicu pozove sljedeća lica:

  • Duška Zarubicu, generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore;
  • Srđu Kekovića, generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore;
  • Svetlanu Vuksanović, predsjednicu Unije poslodavaca Crne Gore;
  • Darka Radunovića, ministra finansija;
  • Dušana Perovića, direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja;
  • Vlastimira Golubovića, predsjednika Privredne komore Crne Gore.

 

 

Event Properties

Početak događaja 22.10.2018. 14:00h
Kraj događaja 22.10.2018. 16:00h