Print this page
četvrtak, 26 jul 2018 13:36

Predsjednik Skupštine čestitao dan opštine Plav

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine Plav, koji se obilježava 27. jula:

„Multietnički, multikonfesionalni i multikulturalni suživot Plavljana danas, ali i u teškim vremenima, predstavljao je bukvar različitosti iz kojeg su učile generacije u Crnoj Gori a i šire, jer su težak život i potraga za egzistencijom veliki broj Plavljana odveli daleko od svog doma.

Danas kada Crna Gora hvata zamajac demokratskog i privrednog razvoja, prije svega ulaskom u NATO i u predvorje Evropske unije, grad ispod Prokletija u turističkom, poljoprivrednom i ekonomskom smislu biće jedan od važnijih elemenata u ekonomskom mozaiku razvoja, prije svega sjevera, pa i Crne Gore.

Povratak ljudi i kapitala na pradjedovska ognjišta, prepoznavanje i realizacija ideja od krucijalnog značaja za progres Plavske oblasti, uz podršku resornih ministarstava, ali i stavljanjem lokalne infrastrukture u pogon prosperiteta, Plav i Plavljani zaslužuju, da iz dana u dan i ostvaruju bolji život i egzistenciju.

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam Vam Dan opštine Plav – 27. jul.“