Print this page
utorak, 06 mart 2018 16:00

Održan sastanak članova Odbora za evropske integracije i Odbora za bezbjednost i odbranu sa delegacijom Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Bugarske

Kroz potvrđenu dobru međusobnu saradnju, istaknuta je podrška Crnoj Gori u procesu evropskih integracija

Članovi Odbora za evropske integracije i Odbora za bezbjednost i odbranu održali su danas sastanak sa delegacijom Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Bugarske.

Na sastanku, predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović upoznao je goste sa trenutnom dinamikom pregovaračkog procesa i tom prilikom zahvalio kolegama iz Bugarske na nemjerljivoj podršci koju pružaju Crnoj Gori na njenom putu ka Evropskoj uniji. On je istakao da rezultati koje postiže Crna Gora u procesu integracija govore da smo lideri u regionu, te da se pored njegovanja dobrosusjedskih odnosa na Zapadnom Balkanu, Crna Gora zalaže za princip vrednovanja napretka po sopstvenim zaslugama.

Predsjednica Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Bugarske Džema Grozdanova naglasila je da je cilj posjete pružanje podrške Crnoj Gori na njenom evropskom putu, sa željom da se uradi više u naredne dvije godine, koje će biti od velike važnosti za Crnu Goru kada je proces integracija u pitanju. Takođe, ona je istakla važnost zatvaranja poglavlja 23 i 24, kao i rad na rješavanju bilateralnih sporova i sprovođenju unutrašnjih reformi.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić podsjetio je da je Bugarska jedna od prvih zemalja koja je priznala obnovu nezavisnosti Crne Gore kao i punopravno članstvo u NATO, te zaključio da su diplomatski odnosi dvije zemlje na zavidnom nivou.

Pored predsjednika dva odbora, na sastanku su učestvovali članovi Odbora za evropske integracije Mihailo Anđušić, Nikola Rakočević i Daliborka Pejović i članica Odbora za bezbjednost i odbranu Marta Šćepanović.

Galerija fotografija