četvrtak, 07 decembar 2017 16:02

Sastanak članova Radne grupe i predstavnika EK koja boravi u Crnoj Gori i Delegacije EU u Crnoj Gori

Članovi Radne grupe, koja radi na implementaciji preporuka iz Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR, sastali su se danas sa delegacijom Evropske komisije koja boravi u Crnog Gori, kao i sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Članovi Radne grupe su predstavili aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu, sa ciljem implementacije preporuka iz Konačnog izvještaja  Posmatračke misije OEBS/ODIHR.

Takođe, ukazali su na značaj preporuka koje je neophodno implementirati, kao i važnost da se u taj proces uključe svi zainteresovani subjekti. S tim u vezi, pojasnili su da su na početku svog rada objavili Javni poziv koji je upućen svima koji žele da daju doprinos jačanju izbornog zakonodavstva u svijetlu preporuka OEBS/ODIHR.

Od strane predstavnika delegacije Evropske komisije je potencirano da je posao na kome radi Radna grupa izuzetno značajan, a ujedno i osjetljiv, jer se radi o izbornom zakonodavstvu, i da iz tog razloga sve aktivnosti treba obaviti kvalitetno i transparentno.

Sastanku su, ispred delegacije Evropske komisije, prisustvovati Thomas Hagleitner i Kirsi Pekuri, odnosno Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Plamena Halacheva i Vuk Uskoković.